Składniki
- 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella,
- 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka),
- 100 g łososia surowego,
- olej rzepakowy do smażenia,
- sól, pieprz do smaku,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- sok z cytryny,
- koperek.
Przygotowanie
Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy.
W tym samym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al dente. Łososia kroimy w paski i podsmażamy z dwóch str. na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny.
Na talerzu układamy w kolejności, warzywa, makaron i łososia w formie piramidy, posypujemy koperkiem.
Moje smaki!!! i jak pięknie podane… Pyszne!