Makaron z serowymi kurkami

25 paź, 2014 | GRZYBY, MAKARON, Wszystkie przepisy | 3 Komentarze

Jeśli nie macie czasu na makaronu gotowanie to jest tego rozwiązanie. Chiński makaron wrzątkiem zalewamy, kilka chwil czekamy i gotowy mamy. 

Składniki

  • 100 g serka śmietankowego,
  • 100 makaronu chińskiego z grochu, kukurydzy i fasoli mung,
  • 150 g  kurek, jak najmniejszych,
  • 1/2 łyżeczka sosu worcestershire,
  • 50 ml śmietany 30 %,
  • 1 cebula czosnkowa,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól himalajska do smaku,
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku,
  • 10 g masła,
  • świeży szczypiorek.

Przygotowanie

Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min i odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki, smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę i mieszamy aż sos zgęstnieje.

Dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do kurek dodajemy serek i makaron, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

3 komentarze

  1. Nashelly

    Świetny sposób podania 🙂 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    Odpowiedz
    • Moniki Smakołyki

      Dziękuję bardzo 🙂

      Odpowiedz
  2. zBLOGowani

    Zachęcamy do dodania przepisu do akcji Makarony Świata na zBLOGowanych. W konkursie można dodać niezliczoną ilość propozycji makaronowych, a nagrody są warte walki o nie 🙂

    Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl