Jeśli szukacie kremu smacznego i bardzo oryginalnego, to spróbujcie z pietruszki korzenia go przygotować i z mleczkiem kokosowym całość zmiksować. Curry, kurkuma smaku i koloru ciekawego dodały, a ziarenka sezamu fajnie w kremie chrupały.
Składniki
- 250 g pietruszki – korzeń,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 3 szalotki,
- 1 płaska łyżeczka kurkumy,
- 1 płaska łyżeczka curry,
- 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka),
- sól do smaku,
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
- 2 łyżki sezamu czarnego,
- duże marynowane kapary z ogonkiem,
- ok. 150 ml wody.
Przygotowanie
W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulkę i pokrojoną w plastry obraną pietruszkę. Mieszamy i krótko przesmażamy. Dodajemy kurkumę, curry, zalewamy 50 ml wody, mieszamy i dusimy chwilkę pod przykryciem. Następnie dolewamy 100 ml wrzącej wody i gotujemy do momentu, aż pietruszka będzie zupełnie miękka. Następnie wlewamy mleczko kokosowe, podgrzewamy i miksujemy całość za pomocą blendera na krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby dolewamy trochę wrzącej wody.
Sezam prażymy na suchej patelni, dzięki temu będzie bardziej chrupiący.
Krem podajemy z kapary, a wierzch posypujemy sezamem.
To treść wypełniająca. Jej głównym atutem jest to, że jest. Choć nie ma walorów merytorycznych, to świetnie symuluje tekst właściwy, którypojawi się tutaj wkrótce. Daje wrażenie gotowej strony internetowej z tekstamiprzedstawiającymi ofertę i przybliżającymi firmę, produkt czy inny tematstrony, na której się znajduje.
Składniki
na ok. 25 szt.:
- składnik pierwszy,
- składnik drugi,
- składnik trzeci,
ponadto:
- składnik czwarty.
Przygotowanie
Tekst wypełniający jest ważnym elementem powstającej strony. Nie odwraca uwagi od jej formy, a sprawia, że przyjmuje ona kształt gotowejwitryny WWW. Takie rozwiązanie jest uniwersalne i neutralne. Fakt ten pozwalana wykorzystanie go praktycznie na każdej nowobudowanej stronie internetowej.
Piękne kolory 🙂
Dziękuję 🙂