Jeśli nie macie czasu na makaronu gotowanie to jest tego rozwiązanie. Chiński makaron wrzątkiem zalewamy, kilka chwil czekamy i gotowy mamy.
Składniki
- 100 g serka śmietankowego,
- 100 makaronu chińskiego z grochu, kukurydzy i fasoli mung,
- 150 g kurek, jak najmniejszych,
- 1/2 łyżeczka sosu worcestershire,
- 50 ml śmietany 30 %,
- 1 cebula czosnkowa,
- 4 ząbki czosnku,
- sól himalajska do smaku,
- pieprz kolorowy grubo mielony do smaku,
- 10 g masła,
- świeży szczypiorek.
Przygotowanie
Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki, smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę i mieszamy aż sos zgęstnieje.
Dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do kurek dodajemy serek i makaron, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Świetny sposób podania 🙂 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Dziękuję bardzo 🙂
Zachęcamy do dodania przepisu do akcji Makarony Świata na zBLOGowanych. W konkursie można dodać niezliczoną ilość propozycji makaronowych, a nagrody są warte walki o nie 🙂