Babeczki trzcinowe z physalis

15 gru, 2016 | BABECZKI, SŁODKIE WYPIEKI, WIELKANOC, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Małe babeczki trzcinowe są słodkie i wyjątkowe.  Physalis niczym wisienka na torcie, ciekawie je dekoruje i oryginalnie smakuje. Ciasto w 5 min się przygotowuje, bo tylko wszystkie składniki się miksuje, do foremek na osiem porcji rozdzielamy, owoce dokładamy, pieczemy i po lekkim przestygnięciu już jeść możemy. 

Składniki

  •  2 wiejskie jaja,
  •  60 g cukru trzcinowego,
  • 50 ml oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy z oliwek,
  • 100 g mąki pszennej,
  • ½  łyżeczki proszku do pieczenia,
  •  8 szt. physalis,

ponadto:

  • cukier trzcinowy do posypania.

Przygotowanie

Piekarnik nastawiamy 160°C-170°C.

Wszystkie składniki (oprócz owoców) miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji (ok. 3 min).

Przygotowaną masę rozdzielamy na 8 foremek sylikonowych i do każdej wkładamy owoc physalis

Wierzch posypujemy cukrem trzcinowym. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 15-20 min.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl