Weekend za smakiem i stylem – APPETITA

22 cze, 2020 | MAŁE I DUŻE PRZYGODY KULINARNE, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Na dwa dni 19-20.06.2020 r. do Krakowa pojechałam, gdzie z finalistami konkursu „Przypraw nas o zachwyt 2” się spotkałam. Organizatorem Appetita była, która miło mnie zaskoczyła. Wszystko perfekcyjnie zorganizowane, o każdy szczegół zadbane. Czas atrakcjami maksymalnie  wypełniony, mój wyjazd urodzinowy stał się wymarzony.

 

W hotelu QHOTELU PLUS było zakwaterowanie,
gdzie odbyło się z poczęstunkiem, zapoznawcze spotkanie.


Następnie niespodzianka czyli wyjazd do restauracji ZALIPIANKI gdzie Ewa Wachowicz na nas już czekała i tam odbyła się kolacja wspaniała. To było niesamowite spotkanie, pysznych dań smakowanie, rozmowy, opowiadania i ciąg dalszy wspólnego poznawania.







Drugi dzień to wspaniałe warsztaty kulinarne, jak dla mnie genialne. W studiu KULINARNE  KREACJE ponownie z Ewą Wachowicz się spotkaliśmy, gdzie dodatkowo dyplom, upominki od organizatorów i twarzy marki Appetita – Pani Ewy otrzymaliśmy.


Przez prawie 6 godz., bez pośpiechu, kreatywnie mogłam gotować i to wszystko co zostało przygotowane kosztować. Było smacznie, stylowo, dobrze doprawione i zdrowo. Dania smakami zachwycały, a prostotą przygotowania zaskakiwały.







Co było:

Bakłażan z pomidorami pod halloumi–
przystawka z kilku składników, ale nie sposób nie było zakochać się w tym smakołyku.

Makaron z pesto– danie główne, różne makaronów wzory, smaki i kolory, z pięcioma rodzajami pesto połączone, kiełkami, kwiatami ozdobione. Mieliśmy rukolę, bazylię, zieloną pietruszkę, liście rzodkiewki, pomidory suszone do wykorzystania, przyprawy Appetita do doprawiania, pestki dyni, słonecznika, orzechy pini, włoskie, laskowe, kilka innych składników, trochę wyobraźni, smaków i wyjątkowe dania już po chwili były gotowe.


Na koniec niespodzianka deserowa, słodka, chrupiąca, mocno owocowa. Każdy mógł wg własnych smaków je przygotować i tak jak mu wyobraźnia pozwoliła  na talerzach zaprezentować. Sos na cukrze trzcinowym karmelizowanym z octem balsamicznym przygotowany, dodał smaku wyjątkowego, bardzo oryginalnego.



Pani Ewa jeszcze sałatkę zero waste przygotowała, do których niewykorzystanych składników dodała. To była kompozycja smakowa, warzywno owocowa, orzeźwiająca, za każdym kęsem smakami zaskakująca.

Napiszę krótko na zakończenie, to było cudowne, kulinarne wydarzenie.

Dziękuję Appetita za super nagrodę, cudowną, radosną, przygodę.

Chociaż za przyłbicą, maseczką się zasłaniałam to i tak ciągle wielki uśmiech miałam.  



0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl