Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania.
Składniki
- 1 opakowanie Kaszotto borowikowe Winiary,
- ok. 300 g dyni hakaido,
- po 1 małej kolorowej marchwi (trzy kolory, żółta, biała, fioletowa),
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- pęczek szczypiorku,
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
- ½ łyżeczka cukru,
- sól do smaku,
- chili do smaku,
- ser żółty np. bursztyn.
Przygotowanie
Marchewki i dynię obieramy. Połowę dyni trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.
Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.
Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.
Kaszotto podajemy z tartym serem.
0 komentarzy