Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

24 wrz, 2019 | DYNIA, GRZYBY, KASZA, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania.

Składniki

  • 1 opakowanie Kaszotto borowikowe Winiary,
  • ok. 300 g dyni hakaido,
  • po 1 małej kolorowej marchwi (trzy kolory, żółta, biała, fioletowa),
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • pęczek szczypiorku,
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
  • ½ łyżeczka cukru,
  • sól do smaku,
  • chili do smaku,
  • ser żółty np. bursztyn.

Przygotowanie

Marchewki i dynię obieramy. Połowę dyni trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.

Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.

Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy.  Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.

Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min  pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.

Kaszotto podajemy z tartym serem.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl