Francuskie roladki z pasztetem i camembert

15 sie, 2016 | PRZEKĄSKA, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Ciasto francuskie pasztetem pomidorowym posmarowałam, ser camembert, kapary, czerwoną świeżą paprykę dodałam, w roladę zawinęłam, na krążki pocięłam, w odstępach w okrągłej formie poukładałam i w piekarniku wypiekałam. Roladki fajnie wyglądały i  z łatwością się oddzielały. Pasztet dobrze z serem się skomponował i po połączeniu z ciastem oryginalnie smakowała.

Składniki

  • 250 g Wielkopolski pasztet z drobiu z pomidorami PROFi,
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g),
  • 120 g sera camembert z ziołami,
  • pieprz zielony świeżo mielony,
  • 1 łyżka kapary,
  • ¼ świeżej papryki czerwonej,
  • ½ łyżeczki mieszanki przypraw suszonych pomidorów z chili.

Przygotowanie

Ser camembert kroimy na plastry, a paprykę na cienkie paski.

Ciasto rozwijamy i na całej powierzchni rozsmarowujemy pasztet. Na krawędzi ciasta, po długości układamy ser, na nim kapary, dodajemy paprykę i całość doprawiamy pieprzem zielonym.

Ciasto zaczynając od str. sera delikatnie zwijamy i za pomocą ostrego noża kroimy na ok. 16 -18  roladek.

Roladki układamy na okrągłej formie o średnicy ok. 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując znaczne odstępy. Może to być forma na tarte lub tortownica. Wierzch posypujemy przyprawą z suszonych pomidorów i chili.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy ok. 30 min.

Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno.

 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl