Pasta z awokado i jogurtem

1 paź, 2014 | SOS, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżeczki świeżego koperku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól do smaku,
  • pieprz kolorowy do smaku.

Przygotowanie

Awokado przekrawamy po długości na połowę, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ.

Rozgniaramy na pastę, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem świeżo zmielonym.

Całość mieszamy z jogurtem, koperkiem i oliwą. Sos idealnie pasuje do paluszków z ciasta półfrancuskiego oraz mięsa grillowanego. 

Rada: pestki nie wyjmujemy, wkładamy ją do pasty, awokado wtedy nie ciemnieje.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl