Rigatoni na zielono z scamorzą

16 sty, 2018 | MAKARON, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Makaron – zawsze mi smakuje…     Bób – chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję…   Cebulka ze szczypiorkiem – to smak świeżości…    Scamorza – ten dobrej jakości…   tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Obiad – łatwy, wręcz banalny…     Smak – ciekawy, dla mnie idealny…

Składniki

  • 200 g makaronu RIGATONI,
  • 500 g świeżego lub mrożonego bobu,
  • pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
  • ser scamorza.

Przygotowanie

Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy.

Bób obieramy ze skórki.  Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim tylko cebulkę. Następnie dodajemy bób, szczypiorek, podgrzewamy, doprawiamy solą do smaku.
Dodajemy makaron, pieprz i całość mieszamy.

Ser scamorza kroimy w słupki i dodajemy do makaronu.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl