Pizza „francuska” z kiełbasą i camembert

11 sty, 2016 | DANIA GŁÓWNE, PIZZA, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Czasem trzeba coś bardzo szybkiego na obiad przygotować i się przy tym nie napracować, dlatego pizza na cieście francuskim jest idealna, łatwa, wręcz banalna. Wystarczy kilka smacznych składników na cieście poukładać, upiec i już można się nią zajadać. 

Składniki

  • 100 g kiełbasy krakowskiej Nove – produkt wsparła Natura,
  • 250 g gotowego ciasta francuskiego,,
  • 120 g sera camembert,
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
  • 1 łyżka kapary,
  • oliwki czarne,
  • pomidorki koktajlowe suszone w zalewie,
  • suszone oregano,
  • suszona papryka chili świeżo mielona,
  • zielona pietruszka.

Przygotowanie

Ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na wierzch nakładamy, kiełbasę pokrojoną w paseczki, camembert w mniejszych kawałkach, oliwki, kapary i pomidorki koktajlowe (zamiast suszonych można użyć świeżych). Całość doprawiamy pieprzem, oregano i chili.

Pizzę pieczemy w 200°C przez 10 min, następnie skręcamy temp. do 180°C i pieczemy jeszcze ok. 15 min. Przed podaniem dodajemy zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl