Czasem trzeba coś bardzo szybkiego na obiad przygotować i się przy tym nie napracować, dlatego pizza na cieście francuskim jest idealna, łatwa, wręcz banalna. Wystarczy kilka smacznych składników na cieście poukładać, upiec i już można się nią zajadać.
Składniki
- 100 g kiełbasy krakowskiej Nove – produkt wsparła Natura,
- 250 g gotowego ciasta francuskiego,,
- 120 g sera camembert,
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
- 1 łyżka kapary,
- oliwki czarne,
- pomidorki koktajlowe suszone w zalewie,
- suszone oregano,
- suszona papryka chili świeżo mielona,
- zielona pietruszka.
Przygotowanie
Ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzch nakładamy, kiełbasę pokrojoną w paseczki, camembert w mniejszych kawałkach, oliwki, kapary i pomidorki koktajlowe (zamiast suszonych można użyć świeżych). Całość doprawiamy pieprzem, oregano i chili.
Pizzę pieczemy w 200°C przez 10 min, następnie skręcamy temp. do 180°C i pieczemy jeszcze ok. 15 min. Przed podaniem dodajemy zielonej pietruszki.
0 komentarzy