Kilka składników jak wcześniej przygotujemy, makaron wodą gorącą zalejemy, olej na patelni rozgrzejemy, salami, warzywa na nim podgrzejemy, przyprawy dodamy, z makaronem wszystko zmieszamy, to obiad w kilka minut mieć będziemy i ze smakiem go zjemy.
Składniki
- 200 g makaronu chińskiego instant,
- 30 g chipsów z salami,
- 4 łyżki soczewicy konserwowej,
- 8 ugotowanych brukselek,
- ¼ ugotowanego brokułu,
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- 1 łyżkę oleju rzepakowego,
- pieprz do smaku.
Przygotowanie
Makaron zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy kilka min, żeby spęczniał i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i podgrzewamy na nim salami. Dolewamy sos sojowy, dodajemy przekrojone na połowę brukselki, różyczki brokułu, soczewicę i całość podgrzewamy. Pod koniec dodajemy makaron, mieszamy i gotowe.
Doprawiamy pieprzem i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Witam a jaki to rodzaj makaronu? Jakieś zdjęcie mogę prosić opakowania albo nazwę?
Witam jest to Chiński Makaron Błyskawiczny (instant,), jeden z najczęściej stosowanych makaronów w kuchni chińskiej. Jest kilka firm np. Tao Tao -makaron pszenny Wonton 200g. Pozdrawiam.