Makaron chiński z warzywami i chipsami z salami

13 sty, 2015 | MAKARON, PRZYSTAWKI, Wszystkie przepisy | 2 Komentarze

Kilka składników jak wcześniej przygotujemy, makaron wodą gorącą zalejemy, olej na patelni rozgrzejemy, salami, warzywa na nim podgrzejemy, przyprawy dodamy, z makaronem wszystko zmieszamy, to obiad w kilka minut mieć będziemy i ze smakiem go zjemy.

Składniki

  • 200 g makaronu chińskiego instant,
  • 30 g chipsów z salami,
  • 4 łyżki soczewicy konserwowej,
  • 8 ugotowanych brukselek,
  • ¼ ugotowanego brokułu,
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • 1 łyżkę oleju rzepakowego,
  • pieprz do smaku.

Przygotowanie

Makaron zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy kilka min, żeby spęczniał i odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i podgrzewamy na nim salami. Dolewamy sos sojowy, dodajemy przekrojone na połowę brukselki, różyczki brokułu,  soczewicę i całość podgrzewamy. Pod koniec dodajemy makaron, mieszamy i gotowe.

Doprawiamy pieprzem i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.  

2 komentarze

  1. Unknown

    Witam a jaki to rodzaj makaronu? Jakieś zdjęcie mogę prosić opakowania albo nazwę?

    Odpowiedz
    • Moniki Smakołyki

      Witam jest to Chiński Makaron Błyskawiczny (instant,), jeden z najczęściej stosowanych makaronów w kuchni chińskiej. Jest kilka firm np. Tao Tao -makaron pszenny Wonton 200g. Pozdrawiam.

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl