Składniki
na 2 porcje:
- 100 g makaronu spaghetti razowego,
- 1 łyżeczka sosu worcetershire,
- 1 duży pomidor,
- 4 ząbki czosnku,
- 5 pomidorów suszonych,
- 8 szt. kapary,
- 6 oliwek,
- 1 łyżeczka słonecznika,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- bazylia, pieprz, suszone papryczki chili,
- 1 plaster sera żółtego.
Przygotowanie
Makaron gotujemy w wodzie, bez soli, na al dente. W tym samym czasie, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pomidora, czosnek pokrojony w kostkę, pomidory suszone w paski, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min, następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min, często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały.
Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki.
Jak to pięknie i smakowicie wygląda <3 Uwielbiam makarony, zwłaszcza te razowe 😉
Dziękuję bardzo 🙂 pozdrawiam 🙂