Makaron razowy w ostrych pomidorach

25 paź, 2014 | DANIA JARSKIE, MAKARON, Wszystkie przepisy | 2 Komentarze

Składniki

na 2 porcje:

 

  • 100 g makaronu spaghetti razowego,
  • 1 łyżeczka sosu worcetershire,
  • 1 duży pomidor,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 5 pomidorów suszonych,
  • 8 szt. kapary,
  • 6 oliwek,
  • 1 łyżeczka słonecznika,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • bazylia, pieprz, suszone papryczki chili,
  • 1 plaster sera żółtego.

Przygotowanie

Makaron gotujemy w wodzie, bez soli, na al dente. W tym samym czasie, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę.

Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pomidora, czosnek pokrojony w kostkę, pomidory suszone w paski, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min, następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min, często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały.

Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki.

2 komentarze

  1. olka

    Jak to pięknie i smakowicie wygląda <3 Uwielbiam makarony, zwłaszcza te razowe 😉

    Odpowiedz
    • Moniki Smakołyki

      Dziękuję bardzo 🙂 pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl