Takie serca wyglądają niebanalnie, a z sosem chili smakują genialnie. Dzięki połączeniu dwóch rodzajów sera, przekąska ta oryginalnego smaku nabiera. Można na gorąco ją zajadać lub na zimno podawać. Niech każdy przepisu wypróbuje, a na pewno nie pożałuje.
Składniki
- sos chili,
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej,
- 25 g drożdży,
- oregano,
- pieprz świeżo mielony,
- sól,
- szczypta cukru,
- 150 ml wody,
- 6 szt. pomidorków koktajlowych,
- 12 łyżeczek sera camembert topionego,
- 3 plasterki sera Capresi z papryką,
- listki świeżej bazylii,
- szczypiorek.
Przygotowanie
Ciasto: drożdże z letnią wodą, cukrem, solą, pieprzem, oregano wymieszaj, potem dodaj mąki i całość mikserem zamieszaj. Jak ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki, aż wyjdzie gładkie. Rozwałkuj delikatnie, wytnij serduszka ładnie .
Sosem chili pomaluj serca pizzowe, dodaj oliwki, pomidorki, capresi i gotowe. Na blachę posmarowaną oliwą serca poukładaj, na wierzch jeszcze po łyżeczce sera camembert pododawaj.
Piecz ok. 20 minut w 180°C w piekarniku z wentylatorem, dodaj jeszcze raz sos chili, listki bazylii i udekoruj szczypiorkiem.
0 komentarzy