Składniki
na 2 porcje:
- 2 szt. serka topionego w plasterkach,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 100 g makaronu ryżowego wstążki,
- 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki,
- 1,5 l wody,
- papryczka chili do smaku,
- świeże oregano kilka gałązek,
- 6 szt. oliwek zielonych,
- sól himalajska do smaku,
- pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem.
Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min i odcedź.
Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków i wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, dodaj oliwki i świeże oregano.
0 komentarzy