Kiełkujący makaron z serkiem

21 sie, 2014 | MAKARON, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

na 2 porcje:

 

  • 2 szt. serka topionego w plasterkach,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 100 g makaronu ryżowego wstążki,
  • 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki,
  • 1,5 l wody,
  • papryczka chili do smaku,
  • świeże oregano kilka gałązek,
  • 6 szt. oliwek zielonych,
  • sól himalajska do smaku,
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.

Przygotowanie

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem.

Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min i odcedź.

Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków i wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, dodaj oliwki i świeże oregano.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl