Jest to bardzo szybkie, danie idealne na śniadanie.
Składniki
- 2 jajka,
- 2 szt. gotowych babeczek z ciasta francuskiego,
- 4 plastry sera żółtego,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku,
- świeży koperek.
Przygotowanie
Babeczki układamy na talerzykach (jeden talerzyk, jedna babeczka) odpornych na wysoką temperaturę.
Do babeczek wbijamy po jednym jajku (jeśli nie ma w babeczce otworu, to go robimy, delikatnie wycinając nożem), doprawiamy solą i pieprzem.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) na ok. 10 min.
W połowie pieczenia na część babeczki nakładamy po dwa plastry sera i pieczemy dalej.
Rada: talerz po wyciągnięciu z piekarnika jest gorący, więc podajemy go na desce. Czas pieczenia zależy od tego czy żółtko ma być na miękko, czy na twardo.
otwór w dnie babeczki czy w górnej warstwie
Witam serdecznie, otwór na górze, gdzie ma być jajko i ser.