Makaron razowy z kabanosami

21 sie, 2014 | MAKARON, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

  • 100 g makaronu razowego spaghetti,
  • 8 małych pieczarek,
  • 2 laski kabanosów,
  • 4 pomidory suszone,
  • kapary,
  • 6 oliwek zielonych i czarnych,
  • świeża nać pietruszki,
  • 3 łyżki płaskie oliwy z oliwek,
  • suszona: bazylia, oregano, papryczka chili, czosnek,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente.

Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy na patelni grillowej. Następnie dodajemy kabanosy w kawałkach, oliwy z oliwek, ziół i przypraw, pomidorów suszonych, kapary, oliwki całość mieszamy.

Odcedzony makaron przekładamy na patelnię i delikatnie mieszamy. Nakładamy na talerz i posypujemy świeżą zieloną pietruszką.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl