Grillowane brzoskwinie w syropie pomarańczowym z owocami goji

22 sie, 2014 | DESERY, GRILL, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Owoc goji  jest bardzo zdrowy i w smaku wyjątkowy, połączony z sokiem z pomarańczy pięknie podczas grillowania na brzoskwiniach „tańczy”. Z poziomkami słodkimi i malinami kwaśnymi świetnie smakuje i  pięknie się komponuje. 

Składniki

  • sok z jednej pomarańczy,
  • 3 łyżki cukru brązowego,
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem,
  • 2 łyżki suszonych owoców goji,
  • 3 brzoskwinie,
  • maliny,
  • poziomki,
  • listki świeżej mięty,
  • physalis.

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy cukier brązowy, cukier z wanilią, owoce goji  i redukujemy, gotując  na wolnym ogniu ciągle mieszając.

Brzoskwinie przekrawamy na połowy, usuwamy pestki i zamaczamy je w syropie pomarańczowym. Wyciągamy i przekładamy na folię aluminiową, a do otworów po pestce dodajemy owoce goji z syropem.

Brzoskwinie grillujemy z dwóch str. przed samym podaniem możemy przełożyć na chwilkę brzoskwinie bezpośrednio na ruszt.

Do syropu, który pozostał na foli dodajemy maliny i poziomki.

Brzoskwinie podajemy z owocami goji, malinami i poziomkami w syropie pomarańczowym. Całość dekorujemy listkami mięty i physalis.

Rada: wybierajmy brzoskwinie dojrzałe, będą smaczniejsze, a pestki łatwo się z nich wyciągnie.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl