Grillowane kiełbaski z warzywami

23 sie, 2017 | GRILL, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Grillowane kiełbaski często z pieczywem zjadamy, ale jak je z warzywami grillowanymi podamy, to nowy smak uzyskamy. Kiełbaski już gotowe w dwóch smakach mamy, wiec do warzyw dokładamy. Ulubione warzywa można na różne sposoby komponować i ich nie żałować.

Składniki

na 4 porcje:

  • cienkie kiełbaski – Grill Mix Kiełbaski Pepperoni i Kiełbaski Polskie, 
  • 3 świeże papryki kolorowe (biała, czerwona, zielona),
  • kilka średnich pomidorów lub 2 garście koktajlowych,
  • 2 duże czerwone cebule,
  • szczypior z cebulkami,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny do smaku,
  • olej rzepakowy,
  • papryka w proszku wędzona.

Przygotowanie

Papryki oczyszczamy z ziaren i kroimy w paski, cebulę w ósemkę, pomidory w ćwiartki. Jeśli używamy koktajlowych, to pozostawiamy je w całości.

Paprykę z cebulą przekładamy do miski, skrapiamy olejem, doprawiamy solą i mieszamy. Warzywa przekładamy do dużej foremki aluminiowej, przykrywamy folią aluminiową i grillujemy do momentu, aż będą al dente. Od czasu do czasu mieszamy.

Pomidorki skrapiamy olejem i grillujemy bezpośrednio na rożnie i dodajemy do warzyw. Można też dodać je do warzyw, ale pod koniec grillowania.

Kiełbaski grillujemy, tak jak lubimy.

Warzywa doprawiamy pieprzem i papryką wędzoną do smaku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem  i podajemy z kiełbaskami.

Rada:  jeśli przełożymy gotowe, grillowane kiełbaski do warzyw, pomieszamy i kilka min zostawimy na rożnie, to kiełbaski nadadzą  warzywom, fajnego smaku. 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl