Goście do drzwi pukają stuk puk, stuk puk… otwierajcie i za pieczenie muffinek od razu się zabierajcie. Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa ? ? ?
Składniki
- 3 jaka,
- 8 łyżek cukru białego,
- 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni,
- 100 g wiórek kokosowych,
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 80 g mąki pszennej,
ponadto:
- cukier do posypania.
Przygotowanie
Piekarnik nastawiamy 165°C.
Jajka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Cały czas miksując wlewamy olej, wsypujemy wiórka, oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
Miksujemy na najwyższych obrotach ok. 2 min.
Przygotowaną masę wypełniamy papierowe foremki do muffinek (ok. 13 szt.) lub sylikonowych. Wierzch obsypujemy cukrem.
Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 20 min.
Bardzo podoba mi się wstęp 🙂 a same muffinki wyglądają przepysznie. Sama kiedyś podobne robiłam i były bardzo smaczne.
Pozdrawiam ^^
Dziękuję bardzo 🙂 :)n 🙂