Muffiny kokosowe

28 gru, 2016 | BABECZKI, BOŻE NARODZENIE, Wszystkie przepisy | 2 Komentarze

Goście do drzwi pukają stuk puk, stuk puk… otwierajcie i za pieczenie muffinek od razu się zabierajcie. Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa ? ? ?

Składniki

  •  3 jaka,
  • 8 łyżek cukru białego,
  • 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni,
  • 100 g wiórek kokosowych,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 80 g  mąki pszennej,

ponadto:

  • cukier do posypania.

Przygotowanie

Piekarnik nastawiamy 165°C.

Jajka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Cały czas miksując wlewamy olej, wsypujemy wiórka, oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. 

Miksujemy na najwyższych obrotach ok. 2 min.

Przygotowaną masę wypełniamy papierowe foremki do muffinek (ok. 13 szt.) lub sylikonowych. Wierzch obsypujemy cukrem. 

Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie  20 min.

2 komentarze

  1. SWEET BAKING

    Bardzo podoba mi się wstęp 🙂 a same muffinki wyglądają przepysznie. Sama kiedyś podobne robiłam i były bardzo smaczne.
    Pozdrawiam ^^

    Odpowiedz
    • Moniki Smakołyki

      Dziękuję bardzo 🙂 :)n 🙂

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl