Święta bez śledzia?
Śledź musi być!
Roladki kolorowe…
Roladki smaczne….
Roladki na ostro…
Składniki
- 4 płaty śledzia korzennego,
- 1 cebula,
- 1 ugotowana marchewka,
- 2 szt. pomidorów suszonych,
- 1 ogórek konserwowy,
- 4 ziarenka kapary,
- 4 listki świeżej rukoli,
- ½ papryczki chili,
- olej rzepakowy 2 łyżki,
- sól himalajska do smaku,
- pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.
Przygotowanie
Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki.
Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku.
Z filetów śledziowych ściągamy delikatnie skórkę, luźno zwijamy i układamy na talerzyku.
Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary i rukolę.
Doprawiamy pieprzem i papryczką chili w oleju.
bardzo smacznie się prezentują 🙂
I też tak smakują 🙂 Pozdrawiam 🙂
Przepiękne zdjecia!!! Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie. facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1811361385765672/?type=3&theater
Dziękuję bardzo za zaproszenie, spróbuję podesłać przepis na ostro 🙂