Zielone kopytka smażone z pietruszką i czosnkiem

27 sie, 2014 | DANIA JARSKIE, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

  • 400 g ugotowanych ziemniaków,
  • 150 g mąki pszennej,
  • 1 łyżka kaszy manny,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka soli,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 5 małych korzeni pietruszki,
  • 6 ząbków czosnku,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony.

Przygotowanie

Ziemniaki ugniatamy i studzimy, dodajemy mąkę, kaszę, sól, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę i wyrabiamy na jednolite ciasto. Na posypanej mąką stolnicy formułujemy wałki, kroimy na paski i wrzucamy na osoloną wrząca wodę. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek i odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy olej na którym smażymy pokrojoną w plasterki pietruszkę i czosnek w kostkę. Dodajemy kopytka i całość podsmażamy. 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl