Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem

21 sie, 2014 | DANIA GŁÓWNE, KASZA, KURCZAK, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

  • 1 szklanka kaszy pęczak,
  • 2 małe cebule,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki kukurydzy,
  • 3 szklanki wody,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki,
  • 1 pierś z kurczaka.

Przygotowanie

Kaszę namoczyć ok. 1 godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. 

Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić.

Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa i kukurydzę. Gotować jeszcze ok. 10- 15 min, a następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple ok. 1 godz.

Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem.

Kaszę wymieszać z sosem sojowym, natką pietruszki i podawać z kurczakiem.

Może i długo trwa przygotowanie kaszy, ale warto bo danie bardzo zdrowe.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl