Szaszłyki z koperkowych naleśników

21 sie, 2014 | PRZYSTAWKI, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Składniki

4 porcje:

  • 150 g mąki pszennej,
  • 150 ml mleka,
  • 10 g oleju rzepakowego,
  • 1 jajko,
  • 150 g wody,
  • ½ łyżeczki soli,
  • szczypta cukru,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,
  • 1 łyżka koperku,
  • szczypta kurkumy,
  • olej do smażenia,

pasta z wędlin:

  • 1 cebula.
  • 100 g wędliny,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 50 g majonezu,

koreczki (składniki w zależności wykonanych koreczków):

  • oliwki zielone,
  • pomidorki koktajlowe,
  • cebulki srebrzyste,
  • koperek,
  • kiełki rzodkiewki.

Przygotowanie

Naleśniki: wszystkie składniki ze sobą mieszamy, w zależności od gęstości ciasta, wodę lub mąkę dokładamy. Naleśniki z ciasta smażymy i między czasie pastę z szynki robimy.

Pasta: cebulę, wędlinę, jajko, drobno siekamy, majonez, musztardę dokładamy. Całość dokładnie blenderem rozdrabniamy, mieszamy i pastę gotową już mamy.

Pastą naleśniki smarujemy, następnie je rolujemy. Na części je przecinamy, na wykałaczki nabijamy. Do środka ogóreczek i pomidorki wkładamy, koperkiem i kiełkami rzodkiewki ozdabiamy. Oliwki, cebulki na wykałaczki nadziewamy i fajną przystawkę mamy. 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl