Klub Kolacyjny Barilla – fotorelacja

12 mar, 2017 | MAŁE I DUŻE PRZYGODY KULINARNE, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Dnia 9 marca 2017 r. w Krakowie odbyła się uroczysta kolacja z warsztatami kulinarno – fotograficznymi, przygotowana przez Zespół Barilla http://www.barilla.pl.
Do Klubu Kolacyjnego Barilla zostali zaproszeni blogerzy, którzy mogli skosztować przepysznych dań przygotowanych przez Miłosza – Szefa kuchni Fiorentina Ristorante Pizzeria
Na pierwsze danie podany został Krem z kasztanów z pancettą i jajkiem sous vide, na drugie danie Rigatoni z sosem z pieczonych pomidorów z mozzarellą burrata i bazylią, a na deser Mus czekoladowy z borowikami, tonką, ziemią z czekolady i jagodami. Czysta poezja smaków, wzorów i kolorów. Po prostu „niebo w gębie”, tak mogę krótko scharakteryzować smak tych dań. 
Ciekawe, pełne pasji do gotowania i wesołe towarzystwo sprawiło, że kolacja stała się jeszcze bardziej wyjątkowa. 
Podczas tego spotkania odbyło się szkolenie kulinarno – fotograficzne pod fachowym okiem Piotra Arnoldesa. Jego wskazówki, rady, zapewne w przyszłości zaowocują lepszymi zdjęciami w moim wykonaniu. 
Pomimo zmęczenia podróżą, wróciłam naładowana pozytywnymi emocjami, z chęcią do kolejnych spotkań.
Pozdrawiam wszystkich blogerów i całą ekipę Barilla.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl