Przekąska do piwa witbier – francuskie zawijasy

11 sie, 2015 | PRZEKĄSKA, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Szybka przekąska dla tych co mięso zjadają i dla tych co za nim nie przepadają. Pierwsze kabanosy przygotowujemy, w tym czasie fasolkę podgotowujemy i w kilkanaście minut będzie wszystko gotowe, smaczne i proste i wyjątkowe. Idealna przekąska do piwa witbier, życzę więc smacznego. 

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g,
  • 120 długich cienkich kabanosów np. węgierskich,
  • garść  fasoli mamut,
  • suszony czosnek świeżo mielony,
  • suszona papryczka chili świeżo mielona,
  • pieprz czarny świeżo mielony,
  • 1 jajko,
  • sól do smaku.

Przygotowanie

Fasolę gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą, studzimy i suszymy.

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy z pomocą nożyka do pizzy na cieniutkie paseczki ok. 1 cm.

Kabanosy i fasolę zwijamy pojedynczo paseczkami ciasta, układamy na blasze (zachowujemy odstępy) wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Kabanosy posypujemy chili, a fasolkę pieprzem i czosnkiem.

Pieczemy porcjami ok. 10 -15 min (do zrumienienia) w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl