Kiedy w brzuchu Wam burczy, żołądek się kurczy, szybko chcecie coś ugotować i smacznie skonsumować, to polecam moje danie makaronowe, w 10 min gotowe.
Składniki
2 porcje:
- 100 g makaronu kokardki Czaniecki,
- 50 g chipsów z salami (np. o smaku śródziemnomorskim),
- 4 papryczki kolorowe mini,
- 1 cebulka dymka,
- 1 ząbek czosnku,
- 50 g sera camembert (z pieczarkami),
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz do smaku,
- ½ papryczki chili,
- 2 garście roszponki,
- szczypiorek.
Przygotowanie
Papryczki kroimy w plasterki, a cebulkę i czosnek w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa, z szczyptą soli.
Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki.
Makaron gotujemy na al dente i odcedzamy.
Do warzyw (cały czas patelnia jest podgrzewana) dodajemy makaron, salami, ser camembert i delikatnie mieszamy.
Na środku talerza nakładamy garść umytej i osuszonej roszponki, a na nią nakładamy gorący makaron prosto z patelni. Całość doprawiamy pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy kilka plasterków papryczki chili.
0 komentarzy