Makaron z chipsami z salami na roszponce

14 lis, 2014 | MAKARON, Wszystkie przepisy | 0 komentarzy

Kiedy w brzuchu Wam burczy, żołądek się kurczy, szybko chcecie coś ugotować i smacznie skonsumować, to polecam moje danie makaronowe, w 10 min gotowe.

Składniki

2 porcje:

  • 100 g makaronu kokardki Czaniecki,
  • 50 g chipsów z salami (np. o smaku śródziemnomorskim),
  • 4 papryczki kolorowe mini,
  • 1 cebulka dymka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 50 g sera camembert (z pieczarkami),
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • pieprz do smaku,
  • ½ papryczki chili,
  • 2 garście roszponki,
  • szczypiorek.

Przygotowanie

Papryczki kroimy w plasterki, a cebulkę i czosnek w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa, z szczyptą soli.

Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki.

Makaron gotujemy na al dente i odcedzamy.

Do warzyw (cały czas patelnia jest podgrzewana) dodajemy makaron, salami, ser camembert i delikatnie mieszamy.

Na środku talerza nakładamy garść umytej i osuszonej roszponki, a na nią nakładamy gorący  makaron prosto z patelni. Całość doprawiamy pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy kilka plasterków papryczki chili.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Te dania też mogą Cię zainteresować

Czego szukasz?

Przepisy według kategorii

Kategorie

b

Popularne przepisy

Z

Odwiedź moje profile

Przepisy.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl